De introductieweek van s.v. Animoso vindt deze zomer twee weken voor de colleges van start gaan weer plaats. De introductie loopt van maandagmiddag tot vrijdagmiddag en is gevuld met activiteiten en feesten om kennis te maken met ’s-Hertogenbosch, s.v. Animoso en het studentenleven.

Slaapouders

Tijdens de introductieweek wordt je samen met andere eerstejaars ondergebracht bij een zogenaamde ‘slaapouder’. Dit zijn ouderejaarsstudenten die hun studentenkamer ter beschikking hebben gesteld voor de introductie. De slaapouders zorgen ervoor dat iedereen aan het einde van de dag veilig thuis komt en dat er de volgende dag een lekker ontbijtje is. Kortom de perfecte manier om een kijkje te nemen in het studentenleven in een studentenhuis.

Introcommissie

De introductie wordt begeleid door de introductiecommissie van s.v. Animoso. Dit is een gezellige groep jongens en meiden die zich het gehele jaar hebben ingezet voor het organiseren van de introductieweek. Het zijn de eerste leden van s.v. Animoso waar je als eerstejaars kennis mee zal maken en ze zullen er de gehele introductie bij zijn om alles in goede banen te begeleiden. Ze zijn ook een aanspreekpunt voor de eerstejaars en je kan met alles naar ze toe komen.

Activiteiten

Voor de introductieweek zijn veel activiteiten georganiseerd die bedoeld zijn om op een leuke manier kennis te maken met de andere eerstejaars, ’s-Hertogenbosch, s.v. Animoso en het studentenleven.

Feesten

De avonden (en nachten) worden tijdens de introductieweek gevuld met feesten en kroegentochten in de leukste kroegen van ’s-Hertogenbosch. Je zult al snel merken dat hoewel ’s-Hertogenbosch niet direct als studentenstad bekend staat, er weldegelijk een bruisend studentenleven te vinden is waar je jezelf (als je daar zin in hebt) elke dag van de week tot in de late uurtjes kunt vermaken.

Jaarclub

Richting het einde van de introductieweek krijgen de eerstejaars de kans om jaarclubs te vormen. Een jaarclub is een groep studenten uit hetzelfde jaar die samen een eigen bierblad, een vlag en eventueel jaarclubkleding ontwerpen en dragen. Indien je ervoor kiest om na de introductieweek lid te worden van s.v. Animoso zul je met je jaarclub de strijd aangaan met andere jaarclubs tijdens de jaarclubcompetitie. Deze bestaat uit activiteiten die gedurende het collegejaar plaatsvinden en waar je als jaarclub punten voor kan verdienen. Bij de activiteiten kun je denken aan dingen als het organiseren van een feest of het spelen van een beerpong toernooi. De eerstejaars mogen hun eigen jaarclub vormen met de mensen waar ze het goed mee kunnen vinden en mogen hun eigen jaarclubouders uitkiezen. Jaarclubouders zijn ouderejaarsstudenten die zich hebben opgegeven om met z’n tweeën een jaarclub te begeleiden. Over het algemeen wordt een jaarclub een hechte groep vrienden waar je later nog vaak mee zult eten, chillen en stappen.

Disputen

Tijdens de introductieweek leer je ook kennismaken met de disputen van s.v. Animoso. Een dispuut is een groep onder s.v. Animoso met een eigen naam, kleding, gebruiken, feesten, avonden en stamkroeg. In tegenstelling tot een jaarclub kan een dispuut elk jaar nieuwe leden aannemen en kan een dispuut dus vele jaren bestaan. Het aannemen van leden gebeurd via een aspirantentijd waar je door het dispuut voor gevraagd moet worden. Deze aspirantentijd is een ontgroening die je moet doorlopen om lid te kunnen worden van het dispuut. Het blijft echter je eigen keuze of je hieraan mee wil doen. De disputen van s.v. Animoso organiseren veel feesten en activiteiten voor de vereniging gedurende het jaar en tijdens de introductieweek.

Onder s.v. Animoso vallen de volgende disputen:

–       Heerendispuut Dominus

–       Heerendispuut Brack

–       Damesdispuut Flair

Lidmaatschap s.v. Animoso

Aan het einde van de introductieweek kun je ervoor kiezen je in te schrijven voor s.v. Animoso. Je bent dan officieel lid en kunt dan profiteren van alles wat de vereniging te bieden heeft, zoals:

–       Gezellige kroegavonden (dinsdag-, woensdag- en donderdagavond)

–       Leuke activiteiten zoals de bierspelen en lasergamen.

–       Weekenden weg zoals het ledenweekend en het zeilweekend

–       Verschillende feesten die door s.v. Animoso en door haar disputen worden georganiseerd.

–       Hulp van ouderejaarsstudenten met je studie indien je dit nodig hebt.

–       Een commissie en/of het bestuur versterken om ervaring op te doen en om aan je cv te werken.

Uiteraard hoef je geen lid te worden en is alles geheel vrijblijvend. s

Planning

We hebben alvast een globale planning van de week opgesteld, maar wat we precies gaan doen blijft nog een verrassing!

Planning introductieweek
Maandagmiddag Ontvangst door de introductiecommissie op Centraal Station ‘s-Hertogenbosch
Spullen naar slaapouders brengen
Kennismakingsactiviteit
Maandagavond Gezamenlijk eten
Kennismaking met de leden van s.v. Animoso
Startfeest introductie
Maandagnacht Slapen bij slaapouders
Dinsdag ochtend/middag Ontbijt bij slaapouders
Ochtendactiviteit
Gezamenlijke lunch
Activiteit georganiseerd door een dispuut
Dinsdag avond Avondeten bij slaapouders
Kroegentocht
Dinsdag nacht Slapen bij slaapouders
Woensdag ochtend/middag Uitslapen
Ontbijt/lunch bij slaapouders
Activiteit georganiseerd door een dispuut
Woensdag avond BBQ
Avondactiviteit
Feest
Woensdag nacht Slapen bij slaapouders
Donderdag ochtend/middag Uitslapen
Gezamelijke lunch
Einde

 

Benodigdheden

Om mee te doen aan de introductie heb je de volgende dingen nodig:

–       Slaapspullen (matje/luchtbed/slaapzak)
–       Schone kleren
–       Geld

Algemene voorwaarden

– s.v. Animoso is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen.
– Afmelding voor de Introductie dient te geschieden voor 4 augustus 2017, hierna is restitutie niet meer mogelijk. Bij afmelden voor 4 augustus zijn we genoodzaakt €2,50 administratiekosten in rekening te brengen.