Tot begin jaren tachtig waren er twee studentenverenigingen in ‘s-Hertogenbosch. Er was Gremio Unio voor de HAS en het IHBO-corps (later bekend als Quos Ego en toen gefuseerd met Nescio tot Fortuna Vitae) vooral voor de HTS. Een aantal HEAO-ers bedachten toen onder het genot van een pilsje op het terras van het huidige restaurant ‘De Blauwe Engel’ (Toen Cafe ‘De Rode Tomaat’) dat daar verandering in moet komen.

11 Juli 1985 werd ANIMOSO een feit.

Even heeft Animoso er nog aan gedacht om toe gelaten te worden tot het Soos-gebouw van het IHBO-corp. Doch de kloof tussen de twee culturen van de HTS en HEAO bleek te groot te zijn. Binnen een jaar maakte Animoso steeds minder gebruik van de Soos en hield haar feesten bij voorkeur in danspaleis The Galaxy. Daarna voer de vereniging haar eigen koers. Haar honk had zij toen in het gebouw van de HEAO aan het Emmaplein. De Soosavonden werden elke woensdag in cafe ‘De Gouden Sleutel’ gehouden.

In 1994 werden de opleidingen van de HEAO, de HTS en de HSAO verenigt in één gebouw, het moderne gebouw van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch aan de Onderwijsboulevard (voormalig Sportlaan).

In 2004 fuseerden de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch en Hogeschool Brabant in het huidige AVANS. s.v. Animoso is dé studentengezelligheidsvereniging in ‘s-Hertogenbosch voor Avans en Fontys.