Inleiding vereniging

DE STRUCTUUR

S.V. Animoso is de leukste openbare studentenvereniging van ’s-Hertogenbosch. Door je aan te melden voel jij je in een korte tijd helemaal thuis in de stad, heb je meteen een grote nieuwe vriendengroep en doe je veel nieuwe ervaringen op. Binnen de vereniging heb je verschillende lagen en groepen waarbij je je aan kunt sluiten. Lees snel verder als je wilt weten welke groepen dit allemaal zijn. 

Jaarclubs

Wanneer je lid bent geworden van Animoso, vorm je samen met een paar andere nieuwe leden een jaarclub. Iedere jaarclub heeft zijn eigen naam, bierblad en kleding waarmee je op alle verenigingsavonden staat te pronken. Om tot beste jaarclub van het jaar benoemd te worden, zul je moeten strijden voor deze eretitel in de jaarclubcompetitie! Een spannende en gezellige tijd om kennis te maken met de stad, de vereniging en haar leden. 

Disputen

Disputen kun je zien als uitgegroeide jaarclubs of vriendengroepen met leden uit verschillende jaarlagen. Kenmerkend aan disputen is dat ze hun eigen stamkroeg, borrelavonden, munteenheid en feesten hebben. Wil je volledig het studentenleven in duiken? Dan is bij een dispuut gaan misschien wel wat voor jou! Animoso heeft twee dames- en twee heerendisputen. Dit zijn damesdispuut Soluna, damesdispuut Flair, heerendispuut Brack en heerendispuut Dominus. Om meer over de disputen te weten te komen, kun je verder kijken op onze website. 

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit een groep leden die de vereniging 
- je raadt het al - bestuurt. De Praeses (voorzitter), 
Vice-praeses (vicevoorzitter), Abactis (secretaris), Quaestor (penningmeester), 
Internum legatum (voorzitter interne zaken) en 
Externum legatum (voorzitter externe zaken)... er zijn genoeg rollen te vervullen. Het bestuur is te herkennen aan hun zakelijke kleding en onze mooie groen met wit gestreepte das. Ze zijn niet te missen! Ze zijn verantwoordelijk voor alles wat binnen en buiten de vereniging gebeurd.
Meer over het bestuur

Commissies

De vereniging zou niets zijn zonder haar commissies. De commissies regelen alle activiteiten, sponsoren, media en nog veel meer. Lijkt het jou bijvoorbeeld leuk om onze website up to date te houden? Dan is de mediacommissie wat voor jou. Is dat niet je ding en zet jij liever een super vet feest neer? Dan is de feestcommissie echt wat voor jou. Je kunt bij ons dus heel veel ervaring op doen. Dit staat daarnaast erg goed op je CV. Binnen Animoso kennen wij de volgende commissies: 

Introcommissie

Dit is de eerste commissie waarmee je in aanraking komt als je je hebt ingeschreven bij s.v. Animoso. De introcommissie verzorgt namelijk de kennismakingstijd. Zij zetten zich in om ervoor te zorgen dat eerstejaars de vereniging en haar leden leert kennen door middel van leuke activiteiten in ’s-Hertogenbosch. Wanneer je de kennismakingstijd hebt doorlopen, ben je lid van Animoso! 

Contact: Intro@animoso.com

Jaarclubcommissie

De jaarclubcommissie regelt de jaarclubcompetitie en organiseert leuke activiteiten voor eerstejaars leden. Wanneer je net lid bent, kom je bij een jaarclub, zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Je krijgt ‘ouders’ toegewezen die je wegwijs zullen maken in de vereniging. Deze ouders vormen samen de jaarclubcommissie. 


Contact: Commissie@jc.animoso.com

Feestcommissie

Deze commissie organiseert alle knalfeesten binnen onze vereniging. Dit is het startersfeest, het eindfeest, sinterklaassoos en de foute kerstparty. Verder organiseren ze ook verschillende leuke thema-avonden. 

Contact: Feest@animoso.com

Mediacommissie

De mediacommissie gaat over alles wat visueel gemaakt moet worden binnen de vereniging. Denk aan; kleding, posters, flyers, filmpjes en bijvoorbeeld deze website. 


Contact: Media@animoso.com

PR-commissie

Deze commissie onderhoudt de relaties van onze vereniging. Zij gaan op bezoek bij sponsoren en houden contact met hen. Ook gaan zij op zoek naar nieuwe sponsoren die onze vereniging kunnen helpen. Een erg belangrijke commissie dus. 

Contact: Pr@animoso.com

Sport en Activiteitencommissie

De naam zegt het al; de SpA organiseert activiteiten voor onze leden. Zo gaan wij ieder jaar op zeilweekend en ledenweekend. Daarnaast hebben we verschillende (sportieve) activiteiten per jaar waar je aan mee kunt doen als lid. 

Contact: Spa@animoso.com

Social mediacommissie

De social mediacommissie gaat over alles wat te maken heeft met de social media kanalen van Animoso. Denk aan; Instagram en Facebook.


Contact: Socialmedia@animoso.com

Galacommissie

Ieder jaar heeft Animoso een gala. We pakken echt uit met een diner, smokings en galajurken. De commissie verzorgt de locatie, de drankjes, de hapjes en zorgt ervoor dat het gala perfect verloopt!

Contact: Gala@animoso.com

Kas Controle Commissie

Deze commissie houdt een oogje op onze geldzaken. Je kunt hier ontzettend veel van leren wanneer jij een economische studie doet! 

Contact: KCC@animoso.com